20 Mart 2013 Çarşamba


PATLICAN AŞI



Anne olmak,artık annem gibi yemek yapabilmekti. Bu yüzden

annemle bu ara bulduğum her fırsatta yöresel lezzetleri birlikte yaparak öğrenmeye çalışıyorum.Damak hafızamdaki bütün yemekleri unutmamak üzere kaydediyorum.







Malzemeler:
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı kurutulmuş patlıcan
  • 4 adet dilim kurutulmuş domates
  • 2 adet kurutulmuş biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • zeytinyağı
  • yarım limon suyu
  • tuz, kırmızı toz biber

Öncelikle patlıcan ve biber kurusu sıcak suda yarım saat haşlayın,açılması sağlayın.Domates kurusu ise sıcak suda bir süre yumuşamaya bırakın.

Soğan doğranıp zeytinyağında kavurun.Üzerine doğranmış biber ve domates kurusunu ekleyin.Salçayı ekleyin.Bir süre karıştırılarak pişirin.Patlıcanları ekleyin  karıştırın ve pirinci ilave edin. Limon suyunu ekleyin. 3 çay bardağı suyla pişmeye bırakın.

*Patlıcanlar yarım saat haşlandıktan sonra suyunu dökün sıcak su ekleyip biraz daha bekletin.Suyunu sıkarak kullanın.
 Eşim gerçekten çok beğendi,denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder